MENU

Meer informatie over onze diensten?

Contact opnemen   

Bliksembeveiliging bij Particulieren

Onweer is een weersverschijnsel dat u nooit moet onderschatten. Door blikseminslag kan er flinke schade ontstaan aan uw woning of aan de gevoelige elektrische apparatuur in uw woning. 

DSCN0869
Bliksembeveiliging bij u thuis

Huis beschermt u tegen blikseminslag

Hoewel u aan het onweer niets kunt doen, zijn er een paar maatregelen die u kunt treffen om huis en haard tegen een blikseminslag te beschermen. Ondanks het grote aantal blikseminslagen dat Nederland jaarlijks treft, komt persoonlijk letsel als gevolg van inslagen gelukkig zelden voor.

Bliksemschade

Veel vaker gebeurt het dat blikseminslagen leiden tot materiële schade. Het jaarlijkse bedrag aan schade is tientallen miljoenen euro’s. Vroeger was dat vaak schade die het gevolg was van brand. Met de opkomst van de elektronica heeft de bliksem zijn werkterrein echter uitgebreid.

Preventieve maatregelen

Eenvoudige preventieve maatregelen kunnen het risico op het defect raken van bijvoorbeeld cv-installaties, televisie, wasmachine, magnetron of computer beperken. Neem gerust contact met ons op om u verder te laten informeren!

Verbouwen

Gaat u uw woning verbouwen, uw rieten kap vernieuwen, zonnepanelen plaatsen of andere objecten op uw (plat) dak plaatsen? Denk dan ook aan de bliksemafleiderinstallatie! Deze dient bij elke aanpassing van het dak opnieuw nagelopen te worden. Zo kan het voorkomen dat u een uitbouw gaat maken, waardoor een afgaande leiding omgelegd moet worden. Als u de rieten kap gaat vernieuwen, zullen wij de leidingen demonteren en later terugplaatsen of vernieuwen! Bij het plaatsen van zonnepanelen of andere objecten zullen deze aangesloten of afgeschermd moeten worden.

Inspectie

Mocht uw woning al voorzien zijn van een bliksemafleiderinstallatie en vraagt u zich af of deze nog aan de eisen voldoet? Ook dan kunt u bij Haan Techniek terecht! Wij zullen de complete installatie controleren en in overleg kleine gebreken verhelpen. Mochten dingen niet direct opgelost kunnen worden, dan ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

Hebt u nog vragen over de bliksemafleiderinstallatie op uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!